ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Ονομάζομαι Δημήτρης Τούτουνας. Μετά από σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza” παρακολούθησα το Τμήμα Μεταφραστών του Ιταλικού Ινστιτούτου από το οποίο έλαβα δίπλωμα μεταφραστή με βαθμό 17/20 και του οποίου η αρμόδια επιτροπή με πρότεινε για μια υποτροφία δύο μηνών στη Scuola di Lingua e Cultura Italiana per Stranieri di Siena.

Είμαι επίσης αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φέτος ολοκληρώνω το master «Ελληνορωμαϊκές-Ελληνοϊταλικές σπουδές», ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης, του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο τις αλληλεπιδράσεις στην λογοτεχνία, στην ιστορία και τον πολιτισμό των δύο αυτών χωρών και λαών.

Τον Φεβρουάριο του 2019 συμμετείχα σε επιμορφωτική Ημερίδα που διοργανώθηκε από το Centro per la Valutazione e le Certificazioni Linguistiche dell’Università per Stranieri di Perugia και μετά από επιτυχή έκβαση της εξέτασης που ακολούθησε, έλαβα την πιστοποίηση αξιολογητή Προφορικών Εξετάσεων CELI
Αξιολογητής CELI

Διδάσκω και ασχολούμαι με την Ιταλική Γλώσσα από το 1992 είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας, παραδίδοντας ατομικά/διατομικά μαθήματα, είτε σαν καθηγητής σε κέντρα Ιταλικής Γλώσσας, είτε σαν καθηγητής, διδακτικός διευθυντής, και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Ιταλικής Γλώσσας στην Αθήνα.

Διδάσκω την Ιταλική Γλώσσα και Κουλτούρα αποκλειστικά σε ενήλικες.

Μεγάλο εύρος υπάρχει και στους στόχους διδασκαλίας/εκμάθησης:

 • επικοινωνία στα ιταλικά
 • πιστοποίηση γνώσης της Ιταλικής Γλώσσας με τα αναγνωρισμένα πτυχία:
  • CELI (Certificato di Lingua Italiana του Πανεπιστημίου της Perugia)
  • PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri)
  • ΚΠγ (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας)
 • σπουδές στα Τμήματα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης ή σε ιταλικά πανεπιστήμια
 • γνωριμία με την ιταλική τέχνη, την ιταλική κουλτούρα και τον ιταλικό πολιτισμό
 • βελτίωση και τελειοποίηση της Ιταλικής Γλώσσας

Η σχέση μου με την Ιταλική Γλώσσα σαν ομιλητής, ακροατής, συντάκτης, αναγνώστης, σε διάφορα περιβάλλοντα και με διάφορα είδη κειμένων, είναι σχέση έρωτα και αγάπης. Σχέση έρωτα όταν με πάθος εραστή κατακτώ τα πιο κρυφά γλωσσολογικά και λογοτεχνικά της σημεία και νοήματα, και σχέση αγάπης όταν απολαμβάνω την ανάγνωση ενός κειμένου ή επικοινωνώ στα ιταλικά με φίλους Ιταλούς και τους σπουδαστές μου!

Στοιχεία που, θεωρώ, είναι απαραίτητα για μια ευχάριστη και γρήγορη διαδικασία εκμάθησής της!

Μοιράσου στο Facebook, στείλε στο Messenger και στο Skype, κάνε Tweet! Κατέβασε PDF ή εκτύπωσε!