ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ;

Η εβδομάδα έχει επτά ημέρες. Όποια ημέρα όμως και να κάνεις Μαθήματα Ιταλικών στην LINGUAitaliana θα συναντάς και τα επτά αυτά χαρακτηριστικά.

Γιατί για εμάς, αυτά δεν είναι στόχοι και ζητούμενα, είναι επιτεύγματα, σταθερές αξίες και δεδομένα!

Στοχευμένη διδασκαλία – εκμάθηση

Πρώτος στόχος για να πετύχουμε τον σκοπό μας είναι να μάθουμε τι ακριβώς θέλει να κάνει ο σπουδαστής με τα ιταλικά. Η διδασκαλία προσαρμόζεται στους δικούς του στόχους ώστε να μπορέσει να μάθει ακριβώς αυτό που χρειάζεται, να μάθει τα «σωστά» ιταλικά για τον λόγο που θέλει να τα χρησιμοποιήσει.

Σύγχρονο, ποικίλο και πρωτότυπο υλικό

Είναι βολικό για τον καθηγητή να χρησιμοποιεί βιβλία και υλικό που διδάσκει εδώ και χρόνια! Είναι όμως το καλύτερο για τον σπουδαστή;

Προσαρμογή στις ανάγκες και το μαθησιακό στυλ του σπουδαστή

Δεν μαθαίνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο! Γι αυτό τον λόγο προσαρμόζουμε την διδασκαλία, όσο είναι δυνατόν, στο προσωπικό μαθησιακό στυλ του σπουδαστή. Φυσικά αυτό ισχύει περισσότερο για τα one to one μαθήματα αλλά, στο μέτρο του δυνατού, και για τα Τμήματα.

Βαθιά γνώση της ιταλικής γλώσσας και μακρόχρονη εμπειρία

Στην LINGUAitaliana, τα Μαθήματα Ιταλικών και η Ιταλική Γλώσσα δεν είναι απλά μία επαγγελματική ενασχόληση. Είναι μελέτη, σπουδή της Γλώσσας και των τρόπων διδασκαλίας της. Είναι συνεχής, αδιάλειπτη επαφή μαζί της σε όλα τα επίπεδα και συνεχής πειραματισμός με μεμονωμένους σπουδαστές και μικρές ομάδες, πάνω σε καινούρια εργαλεία που την κάνουν αποδοτικότερη και πιο ευχάριστη. Όπως είπε και ο Leonardo da Vinci, «La sapienza è figliola dell’esperienza» («Η γνώση είναι κόρη της εμπειρίας»)

Φιλικό και άνετο κλίμα

Τίποτε όμως από τα παραπάνω δεν θα είχε αξία αν δεν γινόταν μέσα σε ένα φιλικό και άνετο κλίμα, σε μία συνεργατική ατμόσφαιρα, σε ένα πραγματικά ευχάριστο περιβάλλον. Κρίνοντας από εμένα, ξέρω ότι αυτά που έχω μάθει καλύτερα, είτε μιλάμε για μαθήματα κιθάρας,  είτε για μαθήματα γιόγκα, είτε για μαθήματα δημιουργικής γραφής, τα έμαθα όταν το μάθημα ήταν ευχάριστο και περνούσα καλά, όταν είχα μια φιλική σχέση με τον καθηγητή, όταν το μάθημα δεν αποτελούσε πηγή άγχους αλλά μια ευχάριστη εμπειρία!

Επιτυχία στους στόχους

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η επιτυχία στους στόχους που προσεγγίζει το 100%, είτε πρόκειται για απόκτηση αναγνωρισμένου πτυχίου ιταλικών, είτε για εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο, είτε για κατάκτηση επάρκειας επικοινωνίας στην ιταλική γλώσσα για οποιοδήποτε άλλο λόγο, σε εύλογο χρονικό διάστημα και με μεθοδική ενασχόληση του σπουδαστή.

Πιστοποιημένος αξιολογητής CELI από το Πανεπιστήμιο της Perugia

Μοιράσου στο Facebook, στείλε στο Messenger και στο Skype, κάνε Tweet! Κατέβασε PDF ή εκτύπωσε!