ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ

Κάποιες απόψεις για την εμπειρία εκμάθησης ιταλικών στην LINGUAitaliana

Γιώργος Μαρκάκης-DIPLOMA B1/B1

Γραφιστασ

Με τον Δημήτρη ως καθηγητή, απέκτησα το Diploma B1 από το Ιταλικό Ινστιτούτο, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τίποτα όμως δε συγκρίνεται με το να ζητάς οδηγίες στη Ρώμη, να αφουγκράζεσαι την καθημερινότητα του Μιλάνο μέσα από τις συζητήσεις στα bar ή να παραγγέλνεις πίτσα στη Νάπολη, στα Ιταλικά. Τα Ιταλικά είναι εύκολη γλώσσα, όταν έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο για να τα διδάξει. Μακριά από κλισέ και εύκολες λύσεις, ήρεμα και με συνέπεια, ο Δημήτρης είναι ο καθηγητής που με εμπειρία, μαεστρία και ευελιξία θα μετατρέψει το μάθημα σε αφορμή για ένα ταξίδι στη γνώση την κουλτούρα και τον Ιταλικό πολιτισμό.

Κέλλυ Παπάζογλου-DIPLOMA C1/C1

φιλολογοσ

Ξεκίνησα να μαθαίνω Ιταλικά λίγα χρόνια πριν, πρωτίστως «για να πάρω το πτυχίο» και, δευτερευόντως, για να εξασκήσω το χόμπι μου – την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Όταν λίγο αργότερα ξεκινήσαμε τα μαθήματα με τον Δημήτρη, οι προτεραιότητες αντιστράφηκαν· εξασκούσα κυρίως το χόμπι μου και στο τέλος – γιατί όχι; – έδωσα και εξετάσεις για το πτυχίο. Σήμερα, 4 χρόνια μετά, έχω πάρει το Diploma C1, μετά από μία προετοιμασία που ανταποκρινόταν πλήρως στα ενδιαφέροντά μου και στον προσωπικό μου τρόπο μάθησης. Η κατάρτιση, η οργάνωση και κυρίως η αφοσίωση του Δημήτρη τον κάνουν από τους πιο ξεχωριστούς καθηγητές που είχα την τύχη να έχω.

Δημήτρης Κουρελής-DIPLOMA C2/C2

συμβουλος διαχειρισησ δεδομενων

Με τον Δημήτρη κάναμε μαθήματα για περίπου 4 χρόνια. Ξεκινώντας από το μηδέν και μέσα από ένα πολύ όμορφο ταξίδι στο οποίο εξερευνήσαμε διάφορες πτυχές της Ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας, απέκτησα το πτυχίο Diploma Superiore di Lingua e Cultura Italiana (livello C2), με βαθμολογία 84/100. Ο Δημήτρης κατάφερνε πάντα να διατηρεί το μάθημα ενδιαφέρον και το κλίμα φιλικό και άνετο. Με κέρδισε αμέσως η προσωπικότητά του, και από πολύ νωρίς τον θεωρούσα όχι μόνο καθηγητή, αλλά και φίλο μου.

Μάιρα Σούντη-DIPLOMA C1/C1

ψυχολογοσ

Έμαθα για τον prof. Δημήτρη Τούτουνα μέσω κοινών γνωστών, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Ήταν ένας μήνας πριν τις εξετάσεις του Celi 3, στις οποίες θα εξεταζόμουν για τρίτη φορά, αφού η δουλειά που έκανα με παλαιότερους διδάσκοντες ιταλικών φαινόταν ατελέσφορη. Ο κ. Τούτουνας με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε στο αίτημα μου και αρχίσαμε αμέσως εντατική δουλειά. Η μέθοδος και η μεταδοτικότητά του με βοήθησαν στο να κατανοήσω και να καλύψω κενά χρόνων. Το αποτέλεσμα; Απέκτησα το Celi 3 με μεγάλη άνεση. Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη ήταν ότι, μετά από δική του παρότρυνση, δύο μήνες αργότερα αποκτώ και το Diploma (C1)!!! Συστήνω ανεπιφύλακτα τον κ. Τούτουνα καθώς είναι ένας επαγγελματίας με μέθοδο, γνώσεις, υπόβαθρο και -το σημαντικότερο- αγάπη για την ιταλική γλώσσα!

Άλκηστις Παναγιώτου-DIPLOMA C1/C1

HR professional

… Μία από τις αγαπημένες μου στιγμές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μας ήταν όταν ο Δημήτρης είπε “όλοι αγαπούν περισσότερο τα ιταλικά επειδή τα μαθαίνουν από χόμπι, δηλαδή, από αγάπη και όχι από υποχρέωση”. Και πράγματι έτσι είναι και ο Δημήτρης μετουσιώνει την ιδέα αυτή στο μάθημα, μεταφέροντας πέραν από τη γνώση, την ιστορία και την κουλτούρα πίσω από τις λέξεις και τα γραμματικά φαινόμενα. Όλη αυτήν την εμπειρία είναι που συστήνω εγώ εδώ! Όσο για τον ίδιο το Δημήτρη είναι επαγγελματίας με αυθεντικό νοιάξιμο κ ενδιαφέρον για τον άνθρωπο απέναντι του

Ελένη Αναγνωστόπουλου-CELI 3/B2

MEDIA & TECHNOLOGY LAWYER

Το να ξεκινάς μία ξένη γλώσσα ως ενήλικας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κι όμως, ο Δημήτρης το κάνει να φαίνεται απλό. Εξαιρετικός επαγγελματίας, δημιουργεί πάντα ευχάριστο κλίμα στο μάθημα ενώ είναι έτοιμος να προσαρμόσει την παράδοση στις ανάγκες του κάθε μαθητή χωριστά (κάναμε μάθημα σε γκρουπ δύο ατόμων, και ήμασταν και οι δύο εξίσου εντυπωσιασμένες). Αυτό που εκτίμησα ιδιαίτερα είναι η βαθειά γνώση της ιταλικής γλώσσας και ο τρόπος που διδάσκει: πολύ γρήγορα ο μαθητής αποκτά εικόνα και άποψη για τη δομή της γλώσσας, κάτι που οδηγεί σε βαθειά κατανόηση και όχι απλή αποστήθιση κανόνων. Μέσα σε ενάμιση μόλις χρόνο κατάφερα να πάρω το Celi 3 και με ιδιαίτερα καλή επίδοση. Έχω συστήσει ήδη τον Δημήτρη σε φίλους και θα το έκανα ξανά σε οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με την ιταλική γλώσσα και πραγματικά να τη μάθει και να την αγαπήσει. Θα έχει την τύχη να συνεργαστεί με έναν εξαιρετικό δάσκαλο και εκπληκτικό άνθρωπο. Δημήτρη, σε ευχαριστώ για όλα!

Μαρία Πισιμίση-DIPLOMA C1/C1

τοπογραφοσ μηχανικοσ

Η εκμάθηση ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας με τον Δημήτρη ξεκίνησε καθαρά ως διασκέδαση, με μοναδικό στόχο από την πλευρά μου, την παρακολούθηση ταινιών και σειρών της ιταλικής τηλεόρασης και φυσικά της όπερας, που είμαι λάτρης. Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά αφενός έχω στραφεί στην ιταλική λογοτεχνία, που είναι τόσο πλούσια και αφετέρου παρουσιάστηκε η ευκαιρία και αξιοποίησα την γνώση των ιταλικών και στην δουλειά μου. Ο Δημήτρης με τον τρόπο διδασκαλίας του συνέβαλε στην επιτυχή απόκτηση πτυχίων και μάλιστα όλων με καλό βαθμό (Β), ενόσω ο χρόνος που μπορούσα να αφιερώσω στην μελέτη των ιταλικών ήταν περιορισμένος. Χαρακτηριστικά να αναφέρω την διαφορετική προσέγγιση που έχει σε κάθε μαθητή, για παράδειγμα, γνωρίζοντας την δυσφορία μου όταν πρέπει να γράψω εκθέσεις, εφευρίσκει άλλες μεθόδους που να υποκαταστήσουν αυτόν τον τρόπο εκμάθησης. Επίσης συγκριτικά με πολλούς καθηγητές ξένων γλωσσών που γνωρίζω, προτείνει διαφορετικά βιβλία και εξετάσεις που οδηγούν στην απόκτηση διαφορετικών πτυχίων (CELI, Diploma, PLIDA, Κρατικό) ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή. Συνεχίζω με τον Δημήτρη τα μαθήματα μέχρι και την απόκτηση του ανώτερου διπλώματος γλωσσομάθειας ιταλικής γλώσσας και μέχρι τότε, μπορεί να με πείσει να συνεχίσω στην ιταλική φιλολογία ή σε κάποιο μεταπτυχιακό ιταλικών, όπως πάντα καθαρά ως διασκέδαση.

Μαρία Σγούρου-CELI 3/B2

Ιδιωτικη υπαλληλοσ

Σ´ ευχαριστώ πολύ για την επιμονή και την υπομονή τόσο καιρό;)  Το σημαντικότερο κομμάτι της επιτυχίας όμως, είναι η καταπληκτική μέθοδος που ακολουθείς και κάνει ακόμα κι εμάς τους αρκετά ενήλικες να φτάνουν στον στόχο τους, αυτόν της απόκτησης ενός διπλώματος της Ιταλικής γλώσσας! Θέλουμε δεν θέλουμε έχεις τον τρόπο να μας τα «καρφώνεις» στο μυαλό 😉
Ευχαριστώ κ πάλι!!!!

Μοιράσου στο Facebook, στείλε στο Messenger και στο Skype, κάνε Tweet! Κατέβασε PDF ή εκτύπωσε!