ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ

Αν σου αρέσει αυτή η ανάρτηση, κοινοποίησέ την! Είναι ο καλύτερος τρόπος να μας το δείξεις.

Όλες οι ιταλικές γλωσσικές εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στις πιο συχνές επικοινωνιακές περιστάσεις. Παράλληλα, αλλά ανεξάρτητα από την γενική εκμάθηση ιταλικών μαθαίνεις πως να χαιρετάς, να ρωτάς και να λες την ώρα, να περιγράφεις την φυσική εμφάνιση, να μιλάς για την οικογένεια και την εργασία σου, πως να κάνεις αγορές σε ένα κατάστημα ρούχων, πως να περιγράφεις το σπίτι σου κλπ. Αυτό το Σεμινάριο στοχεύει στο να κατακτήσεις όλες τις απαραίτητες ιταλικές εκφράσεις για να κινείσαι άνετα μέσα στις καθημερινές καταστάσεις επικοινωνίας και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για το Role play των προφορικών εξετάσεων και για το μέρος της γραπτής παραγωγής.

Το κάθε μάθημα περιέχει δύο μέρη: τους πίνακες με τις εκφράσεις για την κάθε περίσταση και μια ποικιλία ασκήσεων-δραστηριοτήτων για την εκμάθηση και εμπέδωσή τους.

Καλύπτει τα επίπεδα A1 ως B2.

Το πρόγραμμα οργανώνεται σε Σεμιναριακούς Κύκλους που καλύπτουν όλες τις εκφράσεις ή υποκατηγορίες τους και Αυτοτελή Σεμινάρια για κάθε συγκεκριμένη κατηγορία.

Το λεξιλόγιο μιας γλώσσας, δηλαδή οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για να γράψουμε και να μιλήσουμε στις διάφορες επικοινωνιακές καταστάσεις, είναι ένας άλλος βασικός άξονας της γλώσσας για να έχεις μια ποιοτική και σαφή επικοινωνία. Ο πλούτος και η καταλληλότητα του λεξιλογίου είναι επίσης ένα στοιχείο που αξιολογείται στις εξετάσεις πτυχίων και ένας παράγοντας που επηρεάζει τον βαθμό.

Το Σεμινάριο έχει σκοπό την εκμάθηση των λέξεων του “Vocabolario della Lingua Italiana“, των περίπου 3000 λέξεων που καλύπτουν το 85% αυτών που χρησιμοποιούνται καθημερινά στην Ιταλία. Στοχεύει επίσης στην εκμάθηση θεματικών λεξιλογίων, λέξεων δηλαδή που χρησιμοποιούνται για ένα συγκεκριμένο θέμα και σε βοηθάει να νιώθεις πιο σίγουρος και ασφαλής όταν θα κληθείς να αναπτύξεις ένα θέμα γραπτά ή προφορικά.

Η εκμάθηση γίνεται αβίαστα μέσα από μία πραγματικά μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και δραστηριοτήτων με τις οποίες κατακτάς αυτές τις απαραίτητες για την επικοινωνία λέξεις.

Το πρόγραμμα οργανώνεται σε Σεμιναριακούς Κύκλους, αφορά στα επίπεδα Α1 ως Β2 και μπορείς να το παρακολουθήσεις είτε μαθαίνεις τώρα ιταλικά, είτε έχεις τελειώσει, για να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου και να βρίσκεσαι πάντα σε επαφή.

Γνωρίζοντας την ιταλική σύνταξη και γραμματική δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα με την γλώσσα. Σωστά! Χωρίς αυτές όμως δεν μπορείς να μιλήσεις και να γράψεις σωστά. Μερικές φορές δημιουργούνται δυσκολίες ακόμα και στην κατανόηση.

Ένα Σεμινάριο…πιο εύκολο απ’ ότι ακούγεται, κυρίως γιατί τα συντακτικά και γραμματικά φαινόμενα δεν παρουσιάζονται απομονωμένα σαν κανόνες που υπάρχουν μόνο …για να μας βασανίζουν, αλλά συνδέονται με συγκεκριμένους επικοινωνιακούς στόχους. Έτσι μπορείς να τα μάθεις, αλλά κυρίως να τα χρησιμοποιήσεις, πιο εύκολα και σωστά βελτιώνοντας την επικοινωνία σου στα ιταλικά αλλά και τον βαθμό στις εξετάσεις των πτυχίων.

Το πρόγραμμα οργανώνεται σε Σεμιναριακούς Κύκλους που σταδιακά καλύπτουν όλα τα επίπεδα και σε Αυτοτελή Σεμινάρια για επιμέρους ενότητες και συγκεκριμένα φαινόμενα.

Ένα σεμινάριο για αυτούς και αυτές που έχουν ανάγκη να χρησιμοποιήσουν τα ιταλικά για εμπορικές συναλλαγές με την Ιταλία και τις επιχειρήσεις τους. Με τα “Οικονομικά και εμπορικά ιταλικά“μαθαίνεις όλα όσα χρειάζονται για τις επιχειρήσεις και τις νομικές μορφές της, τα συμβόλαια και τις ρήτρες, τις τράπεζες και τους τρόπους πληρωμής, τα business plan,τις στρατηγικές μάρκετινγκ και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Αν και πρόκειται για ένα Θεματικό Σεμινάριο Ιταλικών εστιασμένο στο οικονομικό-εμπορικό θεματικό λεξιλόγιο συμπληρώνεται με πολλές δραστηριότητες ιταλικής γραμματικής.

Προορίζεται για όλους και όλες με επίπεδο γνώσης ιταλικής από Β1 ως C2.

Το πρόγραμμα οργανώνεται σε έναν Σεμιναριακό Κύκλο και σε Αυτοτελή Σεμινάρια για επιμέρους ενότητες.

Ταξιδεύεις ή σκοπεύεις να ταξιδέψεις στην Ιταλία; Θέλεις να κάνεις κράτηση σε ξενοδοχείο ή εστιατόριο; Σκέφτεσαι να κάνεις shopping στην via della Spiga στο Μιλάνο ή στην via Condotti στη Ρώμη; Ή μήπως να επισκεφτείς τα αμέτρητα μουσεία και μνημεία της “Αιώνιας πόλης”, της Φλωρεντίας και….

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Τα ιταλικά όμως που θα χρειαστείς για το ταξίδι σου όχι!

Με το “Μαθήματα ιταλικών για τουρισμό” θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις άνετα στις μετακινήσεις σου, στο ξενοδοχείο, στα καταστήματα, στα καφέ, στα εστιατόρια και στα αξιοθέατα της Ιταλίας!

Το πρόγραμμα οργανώνεται σε μορφή Σεμιναριακού Κύκλου και, παράλληλα με τον ειδικό του σκοπό, καλύπτει μεγάλο μέρος των επιπέδων Α1 και Α2 του προγράμματος Ομαδικά Μαθήματα Ιταλικών LINGUAitaliana.

Αν σου αρέσει αυτή η ανάρτηση, κοινοποίησέ την! Είναι ο καλύτερος τρόπος να μας το δείξεις.
Scroll to Top