ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ

ΖΩΝΤΑΝΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ

LINGUAitaliana | ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ
σημαίνει

σύγχρονη
σοβαρή
αποτελεσματική
προσανατολισμένη στην πράξη
ζωντανή
διαδραστική
online

διδασκαλία, που εξασφαλίζει

μεθοδική
συστηματική
πλήρη
ευχάριστη

εκμάθηση της Ιταλικής Γλώσσας

Τα Μαθήματα Ιταλικών LINGUAitaliana απευθύνονται σε όσους και όσες θέλουν να μάθουν να επικοινωνούν προφορικά και γραπτά στα ιταλικά για γενικούς σκοπούς ή/και να αποκτήσουν πιστοποίηση γνώσης της ιταλικής γλώσσας με ένα πτυχίο αναγνωρισμένο διεθνώς (CELI, PLIDA) ή στην Ελλάδα (ΚΠγ).

Στα Μαθήματα Ιταλικών LINGUAitaliana αναπτύσσονται ισορροπημένα:

  • η ικανότητα επικοινωνίας με τις κατάλληλες εκφράσεις για κάθε περίσταση
  • το λεξιλόγιο (βασικό, γενικό και θεματικό)
  • η σύνταξη και γραμματική
  • καθώς και οι τέσσερις βασικές γλωσσικές επικοινωνιακές δεξιότητες (διαβάζω, ακούω, γράφω, μιλάω)

Έτσι κατακτάς

την γνώση της ιταλικής γλώσσας αλλά και την ικανότητα να την χρησιμοποιείς, σωστά και με ευχέρεια.

Η LINGUAitaliana σου προσφέρει τρεις δυνατότητες για να ανακαλύψεις την Ιταλική Γλώσσα και Κουλτούρα:

Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα:

Ομαδικά Μαθήματα

“Με την παρέα μου” Μαθήματα

Ιδιαίτερα Μαθήματα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ “ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ” ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Πρόγραμμα μαθημάτων

Τα μαθήματα γίνονται με συγκεκριμένο και σταθερό χρονοδιάγραμμα που συμφωνείται στην αρχή του προγράμματος

Τροποποίηση ωραρίου

Μπορεί να γίνει ως τρεις φορές  κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους

Αναπληρώσεις απουσιών

Μπορεί να μετατεθεί-αναπληρωθεί ως και το 10% των συνολικών ωρών μαθημάτων

Χρόνος καταβολής διδάκτρων

Η καταβολή των διδάκτρων πραγματοποιείται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και αφορά στις προγραμματισμένες, σύμφωνα με το πρόγραμμα, διδακτικές ώρες του μήνα αυτού

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Μπορεί να κατανοήσει και να χρησιμοποιήσει καθημερινές εκφράσεις που του είναι οικείες και πολύ βασικές φράσεις που έχουν στόχο την ικανοποίηση συγκεκριμένων αναγκών. Μπορεί να συστηθεί και να συστήσει άλλους και μπορεί να ρωτήσει και να απαντήσει ερωτήσεις που αφορούν προσωπικά στοιχεία, όπως το πού μένει, τα άτομα που γνωρίζει και τα πράγματα που κατέχει. Μπορεί να συνομιλήσει με απλό τρόπο υπό την προϋπόθεση ότι ο συνομιλητής του μιλάει αργά και καθαρά και είναι διατεθειμένος να βοηθήσει.

Μπορεί να κατανοήσει προτάσεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά και που σχετίζονται με περιοχές που είναι άμεσα συναφείς (π.χ. πολύ βασικές ατομικές και οικογενειακές πληροφορίες, αγορές, τοπική γεωγραφία, εργασία). Μπορεί να επικοινωνήσει σε απλά και συνηθισμένα καθήκοντα που απαιτούν απλή και απευθείας ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα που του είναι οικεία και για θέματα ρουτίνας. Μπορεί να περιγράψει με απλά λόγια πτυχές του ιστορικού του, του άμεσου περιβάλλοντός του καθώς και θέματα άμεσης ανάγκης.

Μπορεί να κατανοήσει τα κύρια σημεία που του παρουσιάζονται με σαφήνεια και χωρίς αποκλίσεις από τον κοινό γλωσσικό τύπο και που αφορούν θέματα που συναντώνται τακτικά στη δουλειά, στο σχολείο, στον ελεύθερο χρόνο, κτλ. Μπορεί να χειριστεί καταστάσεις που είναι πιθανό να προκύψουν στη διάρκεια ενός ταξιδιού σε μια περιοχή όπου ομιλείται η γλώσσα. Μπορεί να παραγάγει απλό κείμενο σχετικό με θέματα που γνωρίζει ή που τον αφορούν προσωπικά. Μπορεί να περιγράψει εμπειρίες και γεγονότα, όνειρα, ελπίδες και φιλοδοξίες και να δώσει συνοπτικά λόγους και εξηγήσεις για τις γνώμες και τα σχέδιά του.

Ιταλικά τρένα

Μπορεί να κατανοήσει τις κύριες ιδέες ενός σύνθετου κειμένου, τόσο για συγκεκριμένα, όσο και για αφηρημένα θέματα, συμπεριλαμβανομένων συζητήσεων πάνω σε τεχνικά ζητήματα της ειδικότητάς του. Μπορεί να συνδιαλλαγεί με κάποια άνεση και αυθορμητισμό που καθιστούν δυνατή τη συνήθη επικοινωνία με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας χωρίς επιβάρυνση για κανένα από τα δύο μέρη. Μπορεί να παραγάγει σαφές, λεπτομερές κείμενο για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και να εξηγήσει μια άποψη πάνω σε ένα κεντρικό ζήτημα, δίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων επιλογών.

Μπορεί να κατανοήσει ένα ευρύ φάσμα απαιτητικών, μακρoσκελών κειμένων και να αναγνωρίσει σημασίες που υπονοούνται. Μπορεί να εκφραστεί άνετα και αυθόρμητα χωρίς να φαίνεται συχνά πως αναζητά εκφράσεις. Μπορεί να χρησιμοποιεί τη γλώσσα ευέλικτα και αποτελεσματικά για κοινωνικούς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς. Μπορεί να παραγάγει σαφή, καλά διαρθρωμένα, λεπτομερή κείμενα για σύνθετα θέματα, επιδεικνύοντας ελεγχόμενη χρήση οργανωτικών σχημάτων, συνδετικών στοιχείων και μηχανισμών συνοχής.

Μπορεί να κατανοήσει με ευκολία σχεδόν όλα όσα ακούει ή διαβάζει. Μπορεί να κάνει περιλήψεις με βάση πληροφορίες που προέρχονται από διαφορετικές προφορικές ή γραπτές πηγές, ανασυνθέτοντας επιχειρήματα και περιγραφές σε μια συνεκτική παρουσίαση. Μπορεί να εκφραστεί αυθόρμητα, με μεγάλη άνεση και ακρίβεια, διαχωρίζοντας λεπτές σημασιολογικές αποχρώσεις ακόμα και σε ιδιαίτερα σύνθετες περιστάσεις.

Μοιράσου στο Facebook, στείλε στο Messenger και στο Skype, κάνε Tweet! Κατέβασε PDF ή εκτύπωσε!